“Më pas, ndërkohë që Burebista mbretëronte tek Gotët, Dekeni erdhi në Goti, në të njëjtën kohë që Silla rriti pushtetin e tij në Romë . Me pranimin e Dekenit, Burebista i dha atij një pushtet pothuaj mbretëror. Si pjesë të këshillës së tij, Gotët filluan të shkretonin pisllëqet gjermane, që ishin të dominuara nga frankët…

Duke u thënë këtë dhe shumë të tjera në lidhje me artin e gotëve, Dekeni u bë në sytë e tyre një krijesë e mrekullueshme, duke qenë se kontrolloi jo vetëm njerëzit e zakonshëm, por edhe mbretërit, sepse ai zgjodhi midis tyre më të rëndësishmit dhe më të mençurit dhe u mësoi atyre teologjinë, ai i këshilloi ata që t’u bënim ndere një sërë hyjnive dhe tempujve, duke i bërë ata priftërinj dhe duke i dhënë atyre emrin e pilleati, sepse, siç besohej, të pasurit e kokës së mbuluar me një tiarë, që ne e quajmë me një term tjetër pilleus, është një sakrificë e bërë nga ata. Për pjesën e mbetur të popullit ai vendosi të quhet rosto capillati, emër që Gotët e kujtojnë edhe sot në këngët e tyre, sepse ata i dhanë atyre një konsideratë të madhe. Pas vdekjes së Dekenit, ata patën, pothuaj në të njëjtën nderim, Comosicus, sepse ai ishte po aq gjenial sa Dekeni ishte. Ai u konsiderua si mbret, si prift superior, si tip shumë i lartë për shkak të zgjuarsisë së tij dhe ai ishte duke bërë drejtësi për popullin e tij si instancë të fundit. Pasi ai u nda nga jeta, është ngjitur në fron, si mbreti I Gotëve, Korilla, që drejtoi për 40 vjet popullin e tij nga Dakia.”